Que us sembla poder descobrir una joia modernista de 1917 obra de Cèsar Martinell (deixeble de Gaudí) i que es troba de camí al Monestir cistercenc de Santes Creus. Abans de dirigir-nos al Monestir ens desviarem per fer una visita guiada a la Catedral del vi de Nulles, farem un viatge en el temps a través d’anècdotes i explicacions amenes sobre la història, l’arquitectura i procés d’elaboració dels vins i caves Adernats. Finalitzarem amb un tast de vins i cava acompanyats d’un aperitiu amb productes Km0. Seguidament ens dirigirem al Monestir cistercenc de Santes Creus que data del 1158. És una de les joies medievals de Catalunya, aplega mostres de nombrosos períodes, des de la façana romànica, que incorpora un gran vitrall gòtic, fins a retaules interiors que daten del segle XVII. El conjunt monumental el forma principalment l’església, la sala capitular, el Dormitori, la Torre de les Hores i el Claustre gòtic. Dintre es poden visitar els dos mausoleus gòtics al costat de l’altar major dels reis Pere el Gran, i Jaume II el Just i la seva muller Blanca d’Anjou, que van ser mecenes del monestir i van escollir ser enterrats en aquest espai religiós al costat de l’altar major.
Finalment i després d’una gran jornada hem pensat d’assaborir de la gastronomia tradicional de l’Alt Camp amb una calçotada. Els calçots van començar a popularitzar-se a partir de mitjans de segle passat tot i que l’origen de la calçotada podria ser de finals de segle XIX.
Reserva de places a partir de 7 de gener (màxim 4 places per correu o trucada).
Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).
Per telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h)
Per saber més sobre les propostes de la Secció d’Excursionisme consulteu la pàgina web de l’Ateneu www.ateneulleida.cat/seccions/excursionisme (properes activitats o al bloc de la secció) o adreceu-vos a la Secretaria de l’Ateneu.